opěrná zeď u prelatury

areál kláštera premonstrátek a zámku s farním kostelem Narození Panny Marie, 35. - 44. objekty proboštské zahrady, 37. opěrná zeď u prelatury Areál kláštera a zámku s kostelem tvoří západní část obce. Proboštská zahrada je v rámci areálu před jižní stranou jeho zastavěné části. Opěrná zeď u prelatury je v jejím severovýchodním koutě, byla postavena mezi jihovýchodní nároží prelatury a schodiště se sochařskou výzdobou. Zeď vyrovnávala rozdíl v úrovni terénu mezi I. nádvořím a proboštskou zahradou, který činí více jak 2,5 m. V původní podobě se nezachovala a její podoba není známa ani z fotografií. Dnes je na tomto místě šest terasních zídek postavených z režného opukového zdiva asi v 60. letech 20. století. Z nich je zachována pouze východní polovina.