zahrada zahradnického domku

areál kláštera premonstrátek a zámku s farním kostelem Narození Panny Marie, 35. - 44. objekty proboštské zahrady, 41. - 43 objekty zahradnického domku čp. 4, 43. zahrada zahradnického domku čp. 4 Areál kláštera a zámku s kostelem tvoří západní část obce. Proboštská zahrada je v rámci areálu před jižní stranou jeho zastavěné části. Objekty zahradnického domku čp. 4 stojí na východní straně u hlavního parteru zahrady, na jihu je vlastní zahradnický domek čp. 4 a na jeho severní straně jeho zahrada obehnaná na severní a západní straně ohradní zdí s brankou se sochařskou výzdobou. Na východní straně uzavírá zahradu západní průčelí domku čp. 133, zeď mezi jihozápadním nárožím domku čp. 133 a severozápadním nárožím křídla zahradnického domku čp. 4 a západní průčelí tohoto křídla. Jižní stranu zahrady tvoří severní průčelí zahradnického domku čp. 4. Od vzniku sloužila zahrada jako užitková až přibližně do roku 1990, dnes je zatravněna a roste zde několik náletových dřevin, na konstrukci z latí na západním průčelí domku čp. 133 dožívá vinná réva.