socha sv. Jana Nepomuckého

Na kvadratické podnoži hranolový sokl s novodobým rytým nápisem: L. P. 1630. Střední část podstavce volutovitě vyduta a ponechána hladká. Na zadní straně proveden rytý nápis: PŘEVEZENO Z PIEŠŤAN V MILOSTIVÉM LÉTĚ 1950. Podstavec je završen profilovanou římsou, na niž nasedá plintus sochy sv. Jana Nepomuckého. Socha světce v mírném kontrapostu s uvolněnou pravou nohou, tělo v esovitém prohnutí kopíruje pohyb sv. Jana Nepomuckého. Světec oděn do kněžského roucha kleriky, rochety a almuce. Zvlněná klerika nad pravým kolenem vytváří mělký záhyb. Detailně provedená rocheta s krajovým lemem dynamicky splývá v jednotlivých záhybech akceptující rotační pohyb těla. Hlava světce skloněna ke kříži, který světec přidržuje u pravého ramene. Jeho hlava s kadeřavými vlasy a vousy pohledem směřuje ke Kristu.