pamětní kříž

Kříž situován v blízkosti kaple, na návsi. Na čtvercovém stupni, zapadlém do zvýšeného terénu, hranolový podstavec s rámem (nahoře vykrojené rohy), na čelní stěně a zezadu ve vpadlině s vystupujícím latinským křížem, po stranách jeho paty vyryt letopočet 1848. Krycí deska nebo římsa není, na podstavci spočívá menší plintus a na tom bez patky masivní dřík hladkého sloupku se zdůrazněnou entanzí. Místo hlavice čtvercová deska a na ní shora i zdola čtvercová krycí deska. Na vrcholu litinový křížek s rýhovaným břevnem i kůlem a s rameny zakončenými ornamentálním prvkem. Při patě rozšíření s novogotickými motivy a kružbami, a uprostřed kůlu oválná tabulka s nově napsaným "Pochválen buď Ježíš /Kristus / 1948.” Křížek původně natřený černě a stříbrně, v r. 2000 natřen stříbrnou barvou. Materiál podstavce: žula.