ohradní zeď

Ohradní zeď uzavírá prostor původního hřbitova, který se rozprostíral kolem kostela. Zeď vysoká přibližně 2 metry je vyzděna z lomového kamene. Do zdi jsou prolomeny otvory se širokými špaletami s klíčovými střílnami. Ohradní zeď je ukončena pultovým sešikmením a kryta plochými kameny. Z vnější strany je ohradní zeď podepřena masivními šikmými opěrnými pilíři. V ohradní zdi prolomeny dva vstupy: východní a západní, směrem od centra obce. Západní vstup je vymezen dvěma hranolovými barokními pilíři zdobenými lezénovým rámováním a oblounovou římsou. Pilíře jsou ukončeny jehlanovou stříškou, krytou pálenou bobrovou taškou. Východní vchod vymezen dvěma hranolovými pilíři se stříkanou omítkou. Jižní pilíř kryt sedlovou stříškou s pálenou falcovou taškou a prejzy. Severní pilíř kryje jehlanová betonová deska.