mostek (původně s mřížovými vraty)

areál kláštera premonstrátek a zámku s farním kostelem Narození Panny Marie, 52. - 58. objekty zámeckého parku, 56. mostek s mřížovými vraty Areál kláštera a zámku s kostelem tvoří západní část obce. Zámecký park se rozkládá na západním a jižním kraji areálu, za umělým ramenem řeky Ohře zv. Mlýnský potok, a vyplňuje většinu území mezi ním a hlavním ramenem řeky. Mostek s mřížovými vraty překonává Mlýnský potok ve směru příčné osy hlavního parteru proboštské zahrady a spojuje tak tuto zahradu se zámeckým parkem. Jedná se mostek postavený z pískovcových kvádrů o jednom stlačeném oblouku. Jeho mostovka respektujíc tento oblouk je nad jeho středem nejvýš, na obou březích se vějířovitě rozšiřuje. Mostek měl zábradlí z něhož jsou dnes zachovány na obou březích a na obou stranách dvojice pískovcových pilířků (tedy celkem osm pilířků) s v podstatě obdélnými zrcadly na dřících a krytými po obvodě profilovanými pískovcovými deskami. Ve středu mostku byla osazena bohatě zdobená kovaná železná mřížová dvoukřídlá vrata opatřená nahoře v korunované kartuši z jedné strany erbem Josefa Františka z Winkelburka opata doksanského a z druhé jeho monogramem s letopočtem 1759 - obrázek viz Soupis památek str. 60.