bývalá štěpnice

areál kláštera premonstrátek a zámku s farním kostelem Narození Panny Marie, 52. - 58. objekty zámeckého parku, 57. bývalá štěpnice Areál kláštera a zámku s kostelem tvoří západní část obce. Zámecký park se rozkládá na západním a jižním kraji areálu, za umělým ramenem řeky Ohře zv. Mlýnský potok, a vyplňuje většinu území mezi ním a hlavním ramenem řeky. Bývalá štěpnice zabírá východní výběžek rozlohy zámeckého parku, čili území u hájovny čp. 145. Na severní straně je ohraničena Mlýnským potokem, na východě (od severu) pozemkem patřícím k hájovně, na jihu ohradní zdí a na západě sousedí s plochou zámeckého parku. Dnes je její plocha z větší části zatravněna, pouze v severní části a v jihozápadním cípu roste několik náletových dřevin (některé jsou již značně vzrostlé) a od brány u hájovny k mostku s mřížovými vraty vede provizorní panelová cesta. Na severní straně této cesty je zhruba obdélná panely pokrytá plocha na níž je postaven novodobý hexagonální altán pod stanovou střechou.