torzo oranžérie

Rozsáhlé skleníky bývalé oranžérie se opíraly o jižní stěnu terasy východního parteru a tvořily jakýsi prospekt dolní části zahrady. Na oranžérii po stranách navazovaly pergoly o šesti pískovcových pilířích, které byly ukončeny oblými hlavicemi, v obou sklenících bývala kamenná vodní nádrž. Původní prostory od sebe oddělovalo schodiště s vodní kaskádou, do součastnosti zůstaly zachovány pouze stupňovitě ukončené štítové stěny prolomené segmentovými oblouky a torza původních pergol. Místo západní pergoly byl postaven přístavek, v jehož zdivu se zachovaly dva pilíře. Dnes je stavba s pultovou střechou krytou vinitým plechem využívána jako garáž. Na východní straně se dochovalo torzo pěti pískovcových pilířů, povaleny kanelovaný sloup a dvě schodiště.