bazén

areál kláštera premonstrátek a zámku s farním kostelem Narození Panny Marie, 35. - 44. objekty proboštské zahrady, 44. bazén Areál kláštera a zámku s kostelem tvoří západní část obce. Proboštská zahrada je v rámci areálu před jižní stranou jeho zastavěné části. Bazén je umístěn ve středu jejího hlavního zhruba obdélného parteru. Bazén má v půdorysu tvar kvadrilobu mezi jehož ramena jsou vloženy pravoúhle zakončené špice, do kterých stěny přecházejí zaoblením. Stěny bazénu jsou vytesány z pískovce, nahoře jsou profilovány a jejich kraj pouze mírně vystupuje nad okolní terén. Dno je dnes vybetonováno a uprostřed něho je osazeno ze dvou kusů pískovce vytesané skalisko z něhož kdysi pravděpodobně tryskal vodotrysk.