pavilón

Jednopatrová podsklepená budova s vysokou valbovou střechou uzavírá na západní straně čestný dvůr. Během přestavby zámeckého areálu v 19. stol. byl pavilón spojen se zámkem západní arkádovou galerií. Při těchto úpravách byla přistavěním nízké terasy s klasicistním schodištěm akcentována východní strana budovy na úkor původně hlavní, západní fasády. Obě průčelí mají shodné architektonické členění s mírně předstupujícím tříosým rizalitem. Fasády jsou třináctiosé a třináct vysokých vikýřů je prolomeno také na obou stranách střechy. Středovou osu v přízemí stavby tvoří na východní straně hlavní vstup do objektu a na západní portál zaslepeného vchodu. Arkádová galerie je přístupná dveřmi v přízemí a v patře pavilónu, dolní vstup je doplněn schodištěm. Okenní osy jsou členěny na šest polí a obíhá je jemně profilovaná štuková šambrána, která se u os v prvním patře v horních rozích zalamuje do uch. Parapety pod podokenními římsami tvoří vpadlá pole ohraničená zdvojeným páskem. Osy v přízemí mají navíc přímou nadokenní římsu, která je nesena dvojicí volutových konzol. Římsa je nad osami rizalitu průběžná. Horizontálně obě průčelí rytmizují průběžný sokl a profilované patrové a korunní římsy, ke kterým jsou na spodní straně připojeny pásy s jednoduchým dekorem. Nároží budovy zdobí pásová rustika. Severní a jižní průčelí jsou tříosá, se třemi vikýři ve valbové střeše. Jejich architektonické řešení navazuje na hlavní fasádu včetně členění říms a okenních otvorů. Severní průčelí má v přízemí obě krajní osy slepé, na jižní straně je slepá pouze levá krajní osa. Tyto osy jsou osazeny okenicemi. Vnitřní dispozice objektu je symetrická dělená na tři trakty s úzkou chodbou uprostřed. Prostory v přízemí jsou zaklenuty valenou klenbou s mírně stlačenými pětibokými výsečemi. Při východní stěně je umístěno dvouramenné schodiště do patra, které je opatřené litinovým zábradlím. Místnosti v 1.patře jsou plochostropé pouze při východním průčelí se nachází jediný klenutý sál. Konstrukce krovu byla uzpůsobena velkému podkroví s řadou pokojů. Plné vazby stojaté stolice mají sloupky posunuty více do středu, nad podkrovím se pak nachází vlastní půda. Střecha objektu je kryta pálenou střešní taškou esovkou. Rozsáhlé sklepní prostory pod budovou v sobě zahrnují zbytky původního středověkého panského sídla tzv. starého zámku. Základní řešení sklepů je dvoutraktové, nejstarší prostory jsou situovány při východním průčelí a jsou zaklenuty nepravidelnou mírně hrotitou valenou klenbou.