ohradní zeď se sochařskou výzdobou

Vysoká ohradní zeď s branou IV. navazuje na opěrnou stěnu západní terasy a ohraničuje západní okraj parteru, směrem k severu se zeď schodovitě zvyšuje. Tyto stupně jsou vyznačeny na vnitřní i vnější straně obdélníkovými poli hrubé omítky, kterou obíhají hladké pásy. Koruna zdiva je krytá pískovcovými deskami. Jednotlivé úseky zdi jsou zdobeny kamennými vázami, z původních šesti však zbyly jen čtyři. Vázy mají hranolový podstavec a vydutou žebrovanou kupu krytou poklopem. Jihovýchodní nároží zdi je zpevněno opěrným pilířem, který je vyskládaný z pískovcových kvádrů. Roh je ozdoben žardinierou, která má podobu dvou putti opírajících se o akanty a perlovcem zdobený stojan, který nesl mísu na květiny.