kostel sv. Josefa

Kostel:Dispozice téměř orientovaného kostela je pravidelná obdélná jednolodní, střecha sedlová, průčelí z větší části uchovalo svou původní (raně barokní vstupní portál) podobu. Boční fasády kostela střídmé, nečleněné, prolomené pouze polokruhově ukončenými okny, zúžený závěr kostela rovněž jednoduchý (štít byl upraven v průběhu 19.st.). Novotvarem je velké polokruhové okno vlevo od závěru (vzniklo prosklením odbourané části sakristie). Interiér - loď i dlouhé presbyterium klenuty valeně bez výsečí, boční stěny bez architektonického členění (pouze slabě profilovaná římsa odděluje klenební sféru), na JV straně lodě přiléhá kaple zaklenutá valeně. Vých. čelo lodi - nástěnná malba z r. 1862 od Fr. Duchoslav. Na JZ dodatečně vestavěná zděná kruchta, podklenutá trojicí placek. Po pravé straně presbyteria velká sakristie zaklenutá výsečovou klenbou. Nádvoří:Prostor před kostelem tzv. atrium, s pískovcovými plastikami sv. Judy Tadeáše a dvou andělů, odděleno od náměstí zdí s výklenkovými kaplemi (kompozice vrcholně barokní architektury) s barokními sochami sv. Jana Nepom. a sv. Fr. Serafinského. Sochy:pískovcové plastiky sv. Judy Tadeáše(1741) a dvou andělů (1708) - ateliér Fr. Preisse Ve výklenkových kaplích barokní sochy sv. Jana Nepomomuckého(1730) a sv. Františka Serafinského(1708) - dílna Fr.Preisse.