tropické skleníky

Hlavní skleník je situován při severovýchodním okraji východního parteru. Střední prosklená část, krytá pultovou střechou je na krajích doplněna zděnými patrovými rizality. Kovová skleníková konstrukce dosedá na horní desku, nízké kamenné podnože, která je ve svém středu přerušena vchodem do skleníku. Hlavní portál je ukončen trojúhelníkovým štítem s vepsaným segmentem a neseným dvěma sdruženými subtilními sloupky. Litinové podpory jsou ukončené iónskou hlavicí, kovová konstrukce dveří je trojdílná se skleněnou výplní, pouze spodní část je do výšky soklu kovová a zdobená ornamenty. Skleník má sedlovou střechou, jejíž hřeben je osazen lávkou spojující oba rizality. Jižní průčelí zděných rizalitů jsou členěná vpadlými poli, ve kterých jsou proraženy vždy dvě nad sebou umístěné okenní osy. Spodní otvory jsou zdůrazněné nadokenní římsou nesenou dvěmi konzolami. Horní menší okna vedou do polopatra. Nároží jsou zvýrazněna pásovou rustikou, korunní římsa je profilovaná. Zděná křídla skleníku mají valbové střechy kryté bobrovkou a na vnitřní straně doplněné vikýřem vedoucím na lávku. Severní strana objektu je nečleněná. K západnímu průčelí přiléhá nízká přístavba s pultovou střechou, na jižní straně je proražen portál rámovaný plochým ostěním s ušima. Na východní straně je k budově připojen další menší a mladší skleník, který má železnou prosklenou konstrukci umístěnou na vysoké podezdívce, střecha je pultová. Oba jsou mezi sebou propojeny vnitřní chodbou a horní lávkou.