bývalá konventní budova

Někdejší klášter irských františkánů Josef II. r.1785 zrušil a převedl na vojenský erár, který v něm umístil kasárny a od r.1792 sloužil jako státní celní úřad rakouského císařství. Konventní budova sestává z trojkřídlé části, uzavírající s klášterním kostelem Neposkvrněného početí P.Marie při klášteře irských františkánů kvadraturu a severního křídla, navazujícího na závěr kostela. Všechny klasicistní venkovní fasády trojkřídlé části mají shodnou úpravu, počet patnácti okenních os i výšku. Přízemí je nad zdvojeným soklem členěno kvadratickou rustikou, okna nemají šambrány, ale pouze vpadlou rámující plochu. Rustika dosahuje až k průběžné parapetní římse. Dvorní fasády jsou jednodušší, hladké stěny prolamují okna ve štukových šambránách. Samostatné jižní křídlo za kostelem, vystavěné v místech někdejší zahrady, se obrací sedmnáctiosým hl. průčelím do Hybernské, je obdobně komponované jako hl. budova.