vila Low Beera

Soliterní monobloková dvoupatrová stavba postavená na vysoké zděné terase ve stráni nad řekou, obklopená zelení. Střecha - nepravá mansarda - má plechovou krytinu (nepůvodní??). Omítky - kombinace hladké a hrubé struktury, vrubování, dekotarivních medailonů ap., okrový nátěr. Na obdélném půdoryse projektant rozehrává velice zvláštní, někdy mírně nesourodou kompilaci hmot / od polokruhové antikizující předsíně s arkýřem do patra, samostatný arkýř v témže patře na tomtéž průčelí avšak obdélného půdorysu, půlkruhový arkýř osazený v druhé ose z leva na bočním průčelí až po předsunutou hmotu dvorního křídla s terasou / přičleněnou především v partii přízemí a patra k základnímu 2. patrovému kubusu hmoty ukončeném mansardovou střechou.Hlavní průčelí je čtyřosé, boční trojosé. Okna jsou převážně obdélná, velkých rozměrů s velmi drobným rastrem čtvercových tabulek, v 1. patře do několika místností mají segmentové záklenky. Na části průčelí se uplatňují dekorativní kované předokenní mříže či parapetní ohrádky pro květiny.