sousoší Nejsvětější Trojice

Na obdélné podstavě stojí třídílný sokl, který má ve střední předstupující části nečitelný německý nápis s vročením 1837. Na soklu třídílný masívní podstavec s bočními křídly, na okrajích zdobený stylizovanou rokají. Střední předstupující část podstavce nese reliéfní výzdobu sestávající z rámu z pletence a perlovce s rozetkami v rozích, uprostřed pole reliéfní hořící srdce se svatozáří, dvě ruce a dvě chodidla, nad nimi neidentifikovatelná polopostava na oblaku, držící v pravé ruce palmovou ratolest; nad ní meč. Podstavec je ukončen výrazně profilovanou římsou vzdutou ve střední části do segmentu, v němž je mušle. Na římse je sazena profilovaná patka, která nese konický pylon rozšířený ve spodní části do tulipánovitého tvaru. Je zdoben reliéfními volutkami a plastickým lineárním rytým linkováním. Na přední ploše pylonu reliéf P. Marie, levé boční stěně je postava sv. Josefa s úhelnicí, na pravé boční stěně pylonu je reliéf sv. Floriána. Pylon je čtyřboký, čtvercového průřezu, ukončený hlavicí s profilovanou římsou. Na ní je osazena plastika Nejsvětější Trojice: Bůh Otec, drží mezi koleny kříž s korpusem Krista a holubicí u nohou.