kostel sv. Bartoloměje

Jednolodní orientovaná stavba s pravoúhle zakončeným presbytářem členěným pilastry na okoseném nároží. Pravoúhlý závěr akcentuje jedno kruhové slepé okno ve hluboké špaletě. Severní strana kněžiště je prosvětlena jednou pravoúhlou okenní osou se segmentovým záklenkem lemovanou profilovanou šambránou. K presbytáři je na jižní straně přistavena sakristie s oratoří v patře na čtvercovém půdorysu, členěna lezénami v okoseném nároží. Podstřešní profilovaná římsa nese sedlovou střechu, v závěru valbovou. Vstupní dveře i okna jsou pravoúhlá lemovaná profilovanou šambránou. V západním průčelí je na osu prolomený pravoúhlý vstup s profilovaným kamenným ostěním, v jehož vrcholu je osazena mušle. Portál je flankován podloženými pilastry nesoucími rozeklaný fronton, v jehož středu je erb hrabat Chorinských z Ledské. Střední hmota průčelí přechází v hranolovou věž. Nároží je konkávně ujmoto a je tak výrazným prvkem radikálního baroka. Fasáda je členěna pilastry ukončenými římsovými hlavicemi, z nich vychází krátké úseky pilastrů. Shodné plastické prvky se opakují na věži. V průčelí je nad vchodem situováno pravoúhlé okno lemované profilovanou šambránou s ušima a ve zvonicovém patře je jedno pravoúhlé okno s půlkruhovým záklenkem, v jehož hladké šambráně jsou osazeny kruhové hodiny. Konkávně ujmuté nároží člení sokl, z něhož vychází pilastry s římsovou hlavicí. V nároží je jedna pravoúhlá slepá okenní osa, lemovaná profilovanou šambránou s ušima. Nad ním je ve štuku provedené slepé kruhové okno. Úseky pilastrů nesou profilovanou římsu završenou trojúhelníkovým frontonem. V severním nároží je pravoúhlý vstup na věž lemovaný profilovaným ostěním. Věž je završena profilovanou římsou nad hodinami vypjatou, která nese cibulovou báň, krytou pálenou taškou. Členění severní a jižní fasády shodné. Pilastry s římsovou hlavicí člení plochu fasády na tři pole, v nich jsou prolomena pravoúhlá okna se segmentovým záklenkem lemované podloženou profilovanou šambránou s ušima. Úseky pilastrů nad římsovými hlavicemi jsou zdobeny pěti kapkami. V jižním průčelí je v první ose pravoúhlý boční vchod s profilovaným ostěním. Presbyterium je pravoúhlé, zaklenuté zploštělou protáhlou kopulí na nízkých pendantivech. Sakristie volně zaklenutá, přiléhá k jižní stěně presbyteria. Nad ní se otevírá do presbyteria empora. Loď zaklenuta valenou se vzdutými pasy s lunetami nad pravoúhlým půdorysem. V západní části lodi spočívá na dvou sloupcích zděná kruchta s vpadlými pravoúhlými poli. Pilastry lodi s římsovou hlavicí. Okna se segmentovým záklenkem. Liturgické zařízení ze 40. let 18. století zahrnuje hlavní oltář s Apoteózou sv. Bartoloměje s bočními oltáři Panny Marie, sv. Jana a Pavla a sv. Antonína. Varhany z roku 1754 pochází od Jana Pavla Weningera.