kuželník

Kuželník je situován v severozápadním cípu jižní zahrady. Západní strana stavby těsně přiléhá k východnímu průčelí bývalé sladovny, které zakrývá do výše prvního patra. Budova je postavena na podélném trojdílném půdorysu, krajní pole předstupují na východní straně před fasádu, střední část tvoří arkádovou chodbu. Východní průčelí má sedm os, arkády jsou zaklenuty segmentem. Pata oblouku dosedá na profilovanou římsu, která je po stranách nesená dvojicí volutových konzol. Pilíře jsou členěny hladkými pilastry, které vynášejí profilovanou korunní římsu. Boční rizality jsou prolomeny vždy jednou vstupní osou zaklenutou segmentem. Vchody jsou rámovány profilovanou šambránou a úzkými pilastry, které ukončují volutové konzoly podpírající segmentově prohnutou římsu. Dvě shodně členěné osy jsou prolomeny v jižní i severní fasádě. Západní průčelí objektu je ve špatném stavu a jeho architektonické členění není dochováno. Valbová střecha je krytá dvojitě kladenou pálenou střešní taškou bobrovkou.