ohradní zeď s branou a brankou

Areál uzavírá na severní, západní a jižní straně vysoká hladce vyzděná ohradní zeď s pultovou stříškou krytou prejzy. Na vnitřní straně ohradní zdi je v části severního a západního úseku prolomena řada plochých segmentově ukončených nik, ve kterých bývaly ještě před zřízením křížové cesty malby s náměty Kristových pašijí zakončené Božím hrobem (býval na místě dnešního obecního úřadu). Barokní brána umístěná směrem do náměstí. Úzká hmota brány na obdélném půdorysu je otevřena vysokým půlkruhově zaklenutým vstupem lemovaným štukovým ostěním s římsou v úrovni paty zaklenutí. Stěnu brány člení pilastry s římsovou hlavicí nesoucí kladí, nad obloukem vstupu vyklenutým. Bránu ukončuje vysoká profilovaná korunní římsa krytá prejzy. Zpoza osy římsy vyrůstá štít s volutovými křídly a trojúhelným nástavcem osazeným koulemi a piniovou šiškou. U volutových křídel jehlance na koulích. V ploše štítu drobná nika se štukovým ostěním a soškou Madony. Vnitřní stěna brány hladká, za štítem drobná pultová stříška krytá prejzy. Brána je přístupná jednoramenným schodištěm s kamennými stupni, vyzděné plné zábradlí. Branka na západní straně není architektonizována, jedná se pouze o průraz v obvodové zdi, přístup jednoramenným schodištěm s kamennými stupni, vyzděné plné zábradlí.