mlýn

Jedná se o zděný kamenný patrový objekt dispozičně a funkčně řešený na půdorysu L, s polovalbovou střechou. V 1. NP křídla orientované kolmo k ulici byl byt s krámem se vstupem z ulice, ve 2. NP venkovním schodištěm přístupné sklady. V částečně podsklepeném křídle paralelním s ulicí byla mlýnice s mlýnským kolem umístěným na její východní fasádě. Objekt je v současnosti celkově zrekonstruován pro administrativní využití, část mlýnice je dispozičně zásadně přeřešena. Fasády jsou hladké, západní uliční fasáda je jednoosá se zajímavým detailem dvou šikmých opěrných pilířů. Ve dvorní části je fasáda obytné části 3-osá s původním přízemním přístavkem navazujícím na ohradní zeď, západní fasáda mlýnice je 2-osá, hlavní vstup do objektu je nyní v místě původního vstupu do mlýnice. Ve štítové zdi mlýnice jsou osazena novodobá vrata a větrací okénko podkroví. Přístavek s mlýnským kolem se nedochoval.