dům

Hladce omítaný dům na obdélném půdorysu je situován na severním okraji hospodářského dvora. Na západní straně k němu původně přiléhala větší hospodářská budova, která však byla v 70. letech stržena a zůstala z ní jen severní obvodová zeď. Dům je jednopatrový, severní i jižní průčelí jsou čtyřosá, východní fasáda je dvouosá. Obdélné okenní osy původně obíhaly ploché šambrány, okenní výplně jsou nové dvoukřídlé, na východní straně byl v přízemí původní vchod změněn na okno. Jižní a východní průčelí je členěno plochou patrovou římsou, kromě západního štítu obíhá fasády jednoduchá korunní římsa. Přízemí domu je sklenuto plackami, v prvním patře jsou místnosti plochostropé. Z přízemí domu je přístupný velký pivní sklep, který se nachází mimo objekt a je zaklenutý do traverz. Krov valbové střechy pochází z přelomu 19. a 20. stol. a tvoří ho vaznicová soustava se stojatou stolicí. Střecha je kryta pálenou střešní taškou bobrovkou.