dům

Bývalá správní budova je situována v jihozápadním rohu hospodářského dvora, na západní straně navazuje na hospodářský objekt IV. Původně byla na východní straně spojena s domem č. p. 48, dnes je však mezi oběma domy proluka. Podsklepený, patrový dům má obdélný půdorys a na severní straně je doplněn nízkou přístavbou s pultovou střechou. Severní průčelí je v patře tříosé a nad korunní římsou jsou ve štítě tři větrací otvory. Východní fasáda je pětiosá, levou krajní osu tvoří obdélný vchod. Štít na levé straně průčelí je pozůstatkem po ubourané části domu č. p. 48 a je prolomen dvěmi okenními osami. Jižní štítová strana má v přízemí i patře tři osy, na západní fasáda je prolomena čtyřmi okny. Všechny okenní otvory jsou osazeny za lící zdiva a mají dřevěné, dvoukřídlé rámy, pouze jižní osy v přízemní jsou dělené do latinského kříže, většina os byla dodatečně zmenšena. Celý objekt obíhá korunní římsa s pozdně barokní profilací. Přízemí budovy je zaklenuto valenými klenbami s pětibokými výsečemi. Krov je vaznicové soustavy s ležatou stolicí, sedlová střecha je kryta raženou střešní taškou.