kostel Nejsvětější Trojice

Rozlehlá, orientovaná stavba, postavená na svahu na vysoké kamenné vyrovnávací podezdívce. Obdélná loď s věží vtaženou do hmoty průčelí. Odsazené presbyterium stejné výšky jako loď je trojboce uzavřeno. Při jeho jižním boku sakristie, na severu z vnějšku přístupný přístavek. Vnější stěny člení lisenové rámy s třemi okny na podélných stranách a korunní římsa. Půlkruhová, vysoko položená okna lemují hladké šambrány, při dolním okraji vybíhající v uši. Západní průčelí je trojosé. Střední část tvořena věží, mírně vysunuta, boční pole lemují lisenové rámy s obdélnými okny v úrovni kruchty a slepými okny o úroveň výše. Vstup pravoúhlým portálem s ušima. Nad portálem polokruhové okno. Štít pobitý eternitovými šablonami. Věž ukončuje předsazené bedněné patro, kryté eternitem, vpředu podepřené krakorci. Střecha stanová, s plechovou krytinou vybíhající ve štíhlý jehlanec. Střechy kryty "eternitem", nad presbytářem sanktusní věžička s lucernou a makovicí.