sloup se sochou Panny Marie

Mariánský sloup pískovcový, s entasí a rustikálně tvarovanou hlavicí, na dvou stupních čtverečného půdorysu, zapuštěných do země. Sokl hranolovitý, po stranách volutová křídla , dekorovaná zlidověle pojatým akantem. Na čelní straně soklu v boltcové kartuši znak kláštera chotěšovského. Soklík nasazen na dvou schodech, zčásti zakrytých terénem. Sokl má profil. římsu, na ní stojí deska a oblounová patka válcového dříku. Hlavice korintská z akantových listů. Na ní socha Panny Marie, plochá reliéfně podaná se schematicky řešenou tuhou draperií, se sepjatýma rukama v rozloženém plášti. Na hlavě kovový nimbus. Rozměry: výška soklu: 0,80 m, šířka 1,10 m, výška sloupu od podstavce 4,5 m. Materiál: pískovec.