sloup se sochou Panny Marie Immaculaty

Při cestě ze vsi na nedaleký hřbitov stojí vlevo od silnice na sloupku s hlavicí a volutami socha Panny Marie Immaculaty. Na dvou odstupněných žulových stupních osazen hranolový žulový podstavec se značně přesahující krycí deskou. Na přední straně soklu tesaný rámeček s letopočtem 1738. Na podstavci na plintu s prstencem osazen nahoru se zužující dřík, ukončený nad horním prstencem hlavicí s volutovými závity, které přechází v konkávně vykrojený abakus. Na něm spočívá socha Panny Marie na polokouli obtočené hadem. Socha je pojata v kontrapostu s vahou na levé noze, s celkově ztuhlým hieratickým postojem. Postava Panny Marie je oděna ve splývavé vrchní roucho, přecházející přes předloktí, vzdouvající se a překrývající pravou nohu. Ruce jsou sepjaty na prsou, hlava mírně zakloněna vzhůru. Výška: 370 cm, šířka 167 cm, hloubka 162 cm. Materiál: žula. 2005 - socha odcizena, 2016 nahrazena výduskem (ak. sochař Petr Círl).