3. zastavení – Stádní brána

Barokní stavba na obdélném půdorysu v podobě průchozí brány orientované východo-západním směrem. Stěny vymezují nárožní pilastry ukončené vyžlabenou římsovou hlavicí nesoucí výrazně profilovanou římsu kladí. Kladí ukončuje profilovaná podstřešní římsa. Zpoza římsy vyrůstá atikový štít, ve spodní části v podobě „kladí“ vymezeného nárožními pilastry s římsovou hlavicí a ukončeného mohutnou profilovanou římsou. Trojúhelné štítové završení v podobě přetrženého frontonu, v místě přetržení vyzděný soklík s čučkem. Střecha kaple je zvalbená, krytá taškami. Hmotou kaple prochází valeně zaklenutý průchod. Na jeho bočních stěnách velké nástěnné malby, nad nimi nápisová kartuš „Stádní brána“ „U dvora Getsemanského“. Průchod uzavírá dřevěný plůtek. Postavena v letech 1658 - 70. Umístění :nad zářezem úvozové cesty SV od Poslední večeře