socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv.Jana Nepomuckého je umístěna na žulovém podstavci hranolového tvaru, v současné době částečně zapuštěném ve svažitém terénu nad silnicí. Čelní strana soklu je zdobena tesanou plochou s latinským nápisem, který je pouze zčásti čitelný. Socha světce je podána v nadživotní velikosti (asi 2,3m), v tradičním ikonografickém pojetí. Postava je velmi expresionisticky esovitě prohnuta a nachýlena na pravou stranu, zejména v partii ramen a hlavy světce, která se sklání nad křížem s korpusem Krista, položeným na předloktí pravé ruky světce. Levá ruka přidržuje kříž ve spodní části před tělem. Roucho i s pláštěnkou tvoří záhyby, které se snaží opisovat pohyb tělesné osy, jsou však podány velmi ztrnule a nepřesvědčivě.