most

Původem snad gotický, zděný, omítaný kamenný most nestejné šířky a mírně zalomené osy o třech obloucích s oboustranným zesílením pilířů. Poslední oblouk směrem od města odchýlen z osy, segmentový, zbývající dva přibližně půlkruhové s omítanými podhledy klenby a vyznačenými klenáky (pouze 1. oblouk na straně po vodě, k severu, má část klenby vyzděnou z neomítaných kvádrů a na hlavním klenáku letopočet obnovy 1879). Hrotitá zesílení pilířů proti vodě i na opačné straně jsou kvádrová a mezi 1. a 2. obloukem na severní straně přerůstá zesílení po celé a tvoří lichoběžníkový výstupek se soklem sochy. Po stranách vozovky jsou plné, zčásti cihlové zídky s korunou z kamenných kvádrů a pro odvodnění kamenné přesahující žlábky. Na více místech je most stažen železnými kleštinami. Na mostě stávala barokní socha sv. Jana Nepomuckého, která byla odstraněna či zanikla pravděpodobně ve druhé polovině 20. století. V roce 2023 na most osazena nová socha světce z hořického pískovce od ak. malíře Jaroslava Šindeláře.