kaple Povýšení sv. Kříže

Prostorné návsi, lemované skupinou klasicistních zemědělských usedlostí dominuje pozdně barokní osmiboká kaple Povýšení sv.Kříže z doby kolem roku 1850. Centrální stavba pravidelného osmibokého půdorysu, krytá kopulovitou střechou s osmibokou lucernou ve vrcholu, na níž vížka rovněž s baňatou stříškou. Věžička ve všech stěnách prosklena; kaple nemá okna ve stěnách a je osvětlována jen lucernou vížky. Před vchodem do kaple portikus na čtyřech kulatých 4 m vysokých sloupech s krychlovým podstavcem, se stříškou a baňatou věžičkou se zvonem. Stěny kaple člení lisenové rámy. Korunní římsa profilovaná. Krytina tašky bobrovky, na lucernách plech, na jejich vrcholu křížky. Pod rovným stropem portiku nad vstupem v nice umístěna soška sv. Jana Nepomuckého (výška cca 30 cm). Interiér zaklenut kopulí.