zámeček

Jedná se o složitě rostlý stavební organismus patrové budovy přibližně obdélného půdorysu členěný výraznými rizality lodžie na severovýchodní straně a terasy na jihozápadní straně. Objekt je okapově orientován k hlavní silnici. Je postaven z plných pálených cihel, sokl je vyzděn z lomového kamene. Objekt je zastřešen sedlovou střechou s hřebenovou polovalbičkou u jihozápadního štítu a okapovou polovalbou u severovýchodní obvodové stěny, střešní krytinou jsou pálené tašky bobrovky. Uprostřed jihovýchodní střešní roviny se nachází mohutný vikýř, na severozápadní střešní rovině jsou 3 pultové vikýřky. Krytinou vikýřů (stejně jako lodžie na severovýchodě a nárožních arkýřů) je ocelový pozinkovaný plech. Zhruba uprostřed délky hřebene střechy se nachází dřevěná prosklená lucerna s valbovou stříškou krytou glazovanou pálenou taškou. Hlavní uliční fasáda je ohraničena dvěma nárožními polygonálními resp. válcovými arkýři s kupolovitými stříškami. Fasáda má 6 okenních os, uprostřed délky je v přízemí vstup do objektu, v patře arkýř lichoběžníkového půdorysu. Jeho nadokenní část je hrázděná a nese předsazenou lícovou stěnu mohutného střešního vikýře. Ta je rovněž hrázděná, prvek dřevěného obkladu imitujícího hrázdění je pak pod korunní římsou fasády do poloviny výšky oken v patře. Původní otevřená lodžie na severovýchodní straně byla v patře novodobě uzavřena zazděním arkád a vsazením oken. Její přízemí je ze tří stran otevřeno obloukovými záklenky (ze severozápadu a z jihovýchodu hrotitými) a slouží jako předsíň hlavního vstupu do objektu. Střecha lodžie má tvar obrácené kosinusoidy. Ve štítu lodžie se nachází reliéfní kamenný alianční erb na kartuši. Severozápadní fasáda objektu je poznamenána novodobými úpravami (úprava velikosti některých oken, luxferové výplně). Za pozornost stojí čtyřdílné schodišťové okno s vyvýšenými nadpražími dvou středních dílů, přičemž parapety jednotlivých dílů okna kopírují schodišťové stupně vnitřního schodiště. V jihozápadním štítu se nachází zapuštěná lodžie otevřená do prostoru půlkruhovým záklenkem. Objekt je celkově opatřen strukturovanou omítkou s jednoduchými hlazenými šambránami oken a dveří. Za hlavním vstupem do objektu se nachází hala s kamenným jednoramenným schodištěm do patra, které je osazeno dřevěným bohatě dekorovaným zábradlím. Z haly lze vstoupit do všech místností v přízemí i v patře (část přízemí novodobě upravena pro potřeby obecního úřadu a prodejny). Všechny místnosti objektu jsou plochostropé. Bočním dřevěným točitým schodištěm lze z patra vystoupit do podkroví, které je rovněž upraveno k obytným účelům. V interiéru objektu je zachována řada původních dveří a zárubní.