8. zastavení – Kristus svázán a ze zahrady vyhnán

Výklenková kaple postavená na úzce obdélném půdorysu, výklenkem orientovaná k východu. Vysoký tabernáklový sokl ukončuje výrazná profilovaná soklová římsa. Patku soklu odděluje další, oblounová římsa. Tělo kaple prosté, nečleněné, otevřené na východní stěně plochým obdélným výklenkem, osazeným obrazem malovaným na plechu (bílá postava Krista,na tmavém pozadí siluety svou postav).Výklenek uzavírá nízký dřevěný plůtek. Vysoká profilovaná korunní římsa nese trojúhelný štít vymezený profilovanou obvodovou římsou tvořící v ploše štítu výraznou vpadlinu. Boční stěny kaple člení římsy, zadní stěna hladká, přechází do trojúhelného štítu. Sedlová střecha krytá prejzy. Umístění : u chatové osady při vyústění cesty vedoucí od Olivetské hory