9. zastavení – U chromého žida

Velká výklenková kaple postavená na obdélném půdorysu, výklenkem orientovaná k východu. Vysoký hladký sokl ukončuje oblounová soklová římsa. Mohutné tělo kaple je opticky rozděleno mírně vysazenou fabionovou římsou. Většinu plochy východního průčelí vyplňuje půlkruhově ukončený výklenek na obdélném půdorysu s mírně zkosenou, cihlami vyzděným parapetem. Zadní stěnu pokrývá zbytek nástěnné malby se siluetou města. Výzdobu výklenku tvoří dřevěné polychromované plastiky – sousoší Krista spoutaného a vlečeného žoldnéři, výklenek uzavírá zdobná mříž s volutovou nástavbou. Boční stěny kaple člení římsy, zadní stěna hladká. Vysoká profilovaná korunní římsa nese valbovou střechu krytou taškami. Postavena na přelomu 17. a 18.století Umístění : na JZ okraji chatové osady