13. zastavení – U Annáše

Výklenková kaple postavená na obdélném půdorysu, výklenkem orientovaná k východu. Kaple je bez soklu. Průčelní stěnu člení mohutné mírně odsazené nárožní pilastry s patkami oddělenými oblounovou římsou a zakončené profilovanou římsovou hlavicí, nesoucí nízké kladí. Vysoká profilovaná korunní římsa nese trojúhelný štít vymezený profilovanou obvodovou římsou tvořící v ploše štítu výraznou vpadlinu. V ose průčelí je prolomen velký obdélný výklenek na obdélném půdorysu se zkoseným parapetem, osazený novodobým obrazem malovaným na plechu a uzavřený nízkou ozdobnou mříží (původně zde byla nástěnná malba). Boční stěny člení pouze korunní římsa. Zadní stěna hladká, přechází do trojúhelného štítu. Sedlová střecha krytá taškami. Postavena na konci 17. století, později upravena Umístění : při pěšině podél Malše