14. zastavení – U Kaifáše

Velká zděná kaple postavená na půdorysu napříč položeného obdélníku, orientovaná vstupem k východu. Průčelní stěna je otevřena dvěma velkými půlkruhem zaklenutými vstupy, vyplňujícími většinu výšky průčelí. Mezi vstupy a na nárožích jsou umístěny pilastrys římsovou hlavicí a dělící profilovanou římsou v úrovni paty zaklenutí vstupů. Pilastry nesou nízké kladí ohraničené profilovanými římsami. Zpoza taškami kryté korunní římsy vyrůstá převýšený mansardově uspořádaný trojúhelný štít završený piniovou šišticí. Boční stěny hladké, ukončené profilovanou podstřešní římsou. Rovná stěna závěru přechází do mírně převýšeného trojúhelného štítu. Sedlová střecha krytá taškami. Interiér je rozdělen na dva prostory zaklenuté jedním pole křížové klenby vytažené do hřebínku. Oba prostory jsou propojeny obdélným portálem. Pravý prostor je hrubě omítán, v jeho severní stěně je prolomena velká hluboká obdélní nika s ostěním a nadokenní římsou.V levé prostoře výklenek chybí. Výzdobu kaple tvoří dřevěné polychromované sochy v životní velikosti. V levé části scéna Krista vyslýchaného trůnícím Kaifášem, jemuž asistuje dvojice žoldnéřů, postavy židovských kněží jsou malovány na obrysových dřevěných deskách a Petr zapírá Krista. V pravé arkádě plastika kohouta a děvečky rozmlouvající se sv. Petrem. Postavena snad před rokem 1697 Umístění : na konci zářezu pěšiny kolem Malše