19. zastavení – Kristus nesoucí kříž potkává Pannu Marii

Poměrně neobvyklá prostá zděná kaple postavená na příčně obdélném půdorysu orientovaná vstupem k jihu. V ose vstupního průčelí je prolomen půlkruhově zaklenutý otvor nad plným parapetem. Otvor je orámován jednoduchým štukovým ostěním. Zbývající plocha průčelí je hladká nečleněná, završená vysokou profilovanou podstřešní římsou, ukončenou na bocích volutami. Ostatní stěny zcela nečleněné, levé nároží projmuté do poloviny výšky v podobě hrotité niky. Boční stěny jsou převýšeny atikovou nástavbou. Kaple je bez štítu, pultová střecha kryta taškami. Interier zaklenut napříč umístěnou valenou klenbou vyloženou valounky. Výzdobu tvoří dvě dřevěné polychromované sochy mírně podživotní velikosti – Kristus nesoucí kříž a Panna Maria. Výjev doplňují 3 deskové malby mužů. Postavena před 1697 Umístění : na prostranství u rozcestí silnice ke mlýnu