20. zastavení – sv. Veronika

Výklenková kaple postavená na obdélném půdorysu, výklenkem orientovaná k jihu. Kaple stojí na vysokém soklu s profilovanou zalomenou římsou, sokl člení nárožní lizeny, vyrůstá z vysoké z kamenů vyzděné patky. Průčelní stěnu člení mohutné mírně odsazené nárožní pilastry s rozšířenou patkou a zakončené profilovanou římsovou hlavicí, nesoucí nízké kladí. Vysoká profilovaná korunní římsa nese trojúhelný štít vymezený profilovanou obvodovou římsou tvořící v ploše štítu výraznou vpadlinu. V ose průčelí je prolomen velký, půlkruhově ukončený výklenek na obdélném půdorysu, zdobený v celé ploše nástěnnou malbou s námětem Kristus klesá pod křížem a sv.Veronika mu nabízí šátek. Výklenek je bez mříže. Boční stěny kaple člení pouze soklová římsa a římsa kladí. Zadní stěna hladká, přechází do trojúhelného štítu. Sedlová střecha krytá prejzy. Postavena na konci 17.století Umístění : v JZ nároží ohradní zdi hřbitova