kaple Žaláře Krista

Severozápadně od Getsemanské zahrady se dle podobnosti z křížovou cestou ve Šluknově pravděpodobně nachází kaple Žaláře Krista. Kaple je jednolodní stavbou s odsazeným segmentovým závěrem na severozápadě, střecha kaple je sedlová s valbou nad závěrem, pokryta břidlicí (obdélné desky jsou kladené diagonálně s rámováním všech hran střechy (tzv. německý způsob). Svažitý terén vyrovnává hrubě omítaný sokl. Základem obvodového zdiva je konstrukce cihelného jádra, které je obloženo hrubě přisekávaným kamenem. Průčelí člení hladký lizénový rám s horními projmutými rohy ve tvaru čtvrtkruhu. Vstupní průčelí je ukončeno trojúhelníkovým štítem, v jehož středu se nachází hlazené kruhové zrcadlo. V ose průčelí je prolomen polokruhový vstupní otvor zabezpečený mříží. Boční fasády jsou jednoosé. Výplní jsou kruhová okna vsazená do špalety, která jsou rámována v hladké omítce vytaženými šambrány. Okenní otvory jsou zabezpečeny ocelovými mřížemi opatřenými ochranným protikorozním matným nátěrem v antracitové barvě.