21. zastavení – Popravní brána

Barokní stavba na obdélném půdorysu v podobě průchozí brány orientované od severu k jihu. Stěny vymezují široké nárožní pilastry ukončené profilovanou římsovou hlavicí nesoucí výrazně profilovanou římsu kladí. Kladí ukončuje profilovaná podstřešní římsa. Zpoza římsy vyrůstá nad severní stěnou atikový štít, ve spodní části v podobě „kladí“ vymezeného nárožními pilastry s římsovou hlavicí a ukončeného mohutnou profilovanou římsou. V ploše štítu obdélná vpadlina s nápisem „Popravní brána“. Trojúhelný atikový štít vymezuje profilovaná obvodová římsa. Z vrcholu štítu vyrůstá piniová šištice a kovaný rostlinný ornament. Střecha kaple zvalbená, krytá taškami. Hmotou kaple prochází valeně zaklenutý průchod. Na jeho bočních stěnách probíhá v úrovni paty klenby profilovaná římsa. Pod ní je ve většině plochy stěny obdélná vpadlina s nástěnnou malbou – Kristus nese kříž a Plačící ženy. Vpadlinu s malbou uzavírá dřevěný plůtek. Postavena roku 1697 Umístění : v úvozové cestě u čp. 61