socha sv. Jana

Socha sv. Jana je nedílnou součástí Getsemanské zahrady, která se nachází asi 150 m severně od prvního zastavení „Poslední večeře Páně. Byla umístěna po pravé straně schodiště. Socha sv. Jana má tvar postavy ležící na zádech na skalisku, vyvýšeném pod horní polovinou těla. Levá ruka je položena na skalisku, pokrčena v lokti tak, že dlaň je pod mírně zakloněnou hlavou. Pravá ruka je pokrčená a předloktí spočívá na hrudi apoštola. Nohy jsou v kolenou lehce pokrčené, spodní roucho vertikálně řaseno. Vnější plášť přehozený přes levé rameno se obtáčí s výrazně modelovanými záhyby okolo pasu a dolní části postavy. Zpod pláště vyčnívají bosá chodidla. Světec je zobrazen jako mladý bezvousý muž, jehož tvář je lemována dlouhými vlnitými vlasy, které mu padají na ramena. Ve tváři má klidný spící výraz.