kaple Panny Marie

Ve středu obce stojí na svažité návsi velká kaple Panny Marie. Obdélná stavba s trojboce uzavřeným presbyteriem, v západním průčelí trojúhelný štít členěný novorománským motivem vrcholí drobnou věžičkou. Střecha sedlová s valbami nad závěrem, krytina tašky bobrovky, na věžičce olechovaná jehlancová stříška. Hlavní vstup v ose sz. průčelí prostý obdélný, vložený do polokruhem sklenuté niky, nad ním 2 m vysoké obdélné okno s půlkruhovým záklenkem. Štít splývá s průčelní stěnou, po obvodu je lomován obloučkovým vlysem a do něho zapadá zděná věžička s jehlancovou stříškou, plechem pobitou bání a křížkem. V obou bočních stěnách od průčelí po dvou oknech dva a půl metru vysokých a 1 metr širokých s půlkruhovými záklenky. Ke kapli přistavěna po jižní straně nízká sakristie, krytá valbovou střechou. V levé boční stěně pod 2. oknem obdélný vchod s žulovým ostěním, vložený v segmentové nice.