socha sv. Jana Nepomuckého

Socha umístěna před závěrovou stěnou kapličky. Kamenná původně polychromovaná plastika na barokně projmutém polygonálním soklu. Sokl plastiky má trojboký půdorys s konkávně seříznutými nárožími, pata je pásková, dřík srdčitě vydutý. Na čelní straně ornamentální téměř oválná kartuš. Na soklu bohatě profilovaná římsa s nástavcem ve formě oblaku. Po restaurování je originál soklu umístěn v kapli, na původním místě stojí kopie soklu. Vlastní postava sv. Jana Nepomuckého je výrazně kvalitní, pozdně barokní s příznačným štíhlým, elegantním tělesným kánonem a lineárně stylizovanou drapérií. Světec má vykročenou levou nohu, řasnatý šat v mírném pohybu. Kříž s korpusem drží na levém rameni a přidržuje ho oběma rukama.