městský dům

Objekt stojí v pozadí severní fronty náměstí. Zděný přízemní omítaný dům na obdélném půdorysu, krytý sedlovou střechou, krytina eternitové šablony. Hlavní štítové průčelí orientované k jihovýchodu je dvouosé, s atikovým rovněž dvouosým štítovým nástavcem; celé průčelí je řešeno reprezentativně se střídavým využitím hladce a hrubě omítaných ploch a dekorativních prvků. Fasáda v přízemí členěna lisénovým rámem, provedeným ve štukové omítce, na obdélná pole, v nich vloženy obdélníkové, pěti- či a šestiúhelníkové plochy, provedené v nahrubo nahozené omítce (zelená a bílá). V hrubě omítaných plochách jsou eliptické plošky s hladkou omítkou, zde jsou osazeny zdobné tvary (3 po stranách oken). Korunní římsa fabionová, překrytá plechem. Štít má střední obdélnou část s dvojicí drobných obdélných oken zakončenou nízkým trojúhelným nástavcem, boky štítu rovněž obdélné, na ně dosedají trojúhelná křídla; plochy štítu člení stejně jako v přízemí lisénové rámy, doplněné ve 2 různých omítkách řešenými plochami s dekorativní výzdobou v oválných rámech (4 ovály nad korunní římsou). Podélná průčelí jsou omítaná hladce, sokl je nízký, s nahrubo nahozenou omítkou.