kaple sv. Barbory

Uprostřed návsi stojí na kamenné podezdívce se 2 schůdky ke vstupu unikátní šestiboká hrázděná kaplička sv.Barbory, krytá jehlancovou šindelovou střechou ve vrcholu s lucernou a cibulovou bání, na ní makovice s železným zdobným křížem. Uvnitř lucerny osazen zvon. Kaplička se štenýřovou konstrukcí a stěnami z trámků. Vstup v dřevěné zárubni má trojboké nadpraží. Dvířka: v horní části otvor na prosklení, v dolní výplň z kosočtverečně skládaných prkének. Na horních vodorovných podstřešených trámcích pod římsou zevně vyhloubený nápis, začínající nade dveřmi a jdoucí přes 6 stěn: EHRET S.BARBARA / ANNO 1715, na dalších stěnách dokola :// MIT IHNEN SONDERLICHEN // TREYEN LIEBES // VER TRAVEN +// ANDREAS HERIAN RICHTER //. Interiér je plochostropý.