městský dům

Řadový jednopatrový zděný omítaný dům, v jižní frontě náměstí T.G.M, na obdélném půdorysu, podélnou osou orientovaný ve směru V-Z. Střecha sedlová, sevřená požárními štíty, s okapní orientací do náměstí, pokrytá keramickými pálenými taškami. Střecha o větším sklonu než u sousedních domů. Severní široké průčelí orientované do náměstí, o šesti osách. V přízemí, na stranách, na šířku dvou os výkladce se vstupy. Ve středu průčelí na šířku dvou os portál. Otvor ukončený stlačeným obloukem, v ostění s vrcholovým klenákem. Na stranách po jednom toskánském pilastru, hlavice již zalomeným profilem římsy. Římsa na stranách ve vodorovných úsecích, do středu stoupá konkávní prohnutí a ve středu opět vodorovný úsek dosahující úrovně poprsně oken v patře. Okna v patře obdélná osmitabulková, v líci zdiva, orámovaná prostými šambránami. Průčelí ukončuje profilovaná korunní římsa Dvorní průčelí původně šestiosé, dělené na tři části pásově bosovanými lisénami. Dnes průčelí hladké o čtyřech osách. V přízemí tři osy, k nárožím kolmo přiléhají přízemní zděné dvorní přístavby. V levé ose obdélný vstup s jednokřídlými dřevěnými dveřmi. Ve střední ose obdélné podélné nečleněné okénko. V pravé ose částečně zazděný portál bývalého průjezdu, hladké bílené ostění ukončené stlačeným obloukem s vrcholovým hladkým klenákem s letopočtem 1799. Vpravo ve zděné výplni portálu obdélný vstup s jednokřídlými dveřmi. V patře čtyři osy (2-2). Ve třech osách vlevo obdélná osmitabulková okna za lícem zdiva. V pravé ose menší obdélný otvor s nečleněným oknem, za lícem zdiva. Průčelí ukončeno mírně profilovanou korunní římsou.