kaple sv. Markéty

V severozápadním koutě hřbitova obdélná orientovaná zděná omítaná stavba, jednolodní s neodděleným presbyteriem a s valbovou střechou, krytou taškami - bobrovkami. Západním průčelím prorůstá hranolová jehlancovitě zastřešená věž. Stěny kaple většinou hladké, členěné jen soklem a profilovanou hlavní římsou, pouze v západním průčelí mělký rizalit předělený římsou a nad ní hlavní římsa, vrcholící nízkým trojúhelným orámovaným štítem. V ose rizalitu hlavní obdélný vstup v kamenném ostění, dveře dvoukřídlé výplňové. Nad rizalitem se tyčí hranolová věž, která má na nárožích toskánské pilastry, nesoucí kladí a v každé stěně půlkruhově ukončené obdélné okno na podokenní římse s žaluziovými okenicemi a s římsami při patě archivolty. V parapetu obdélné vpadlé výplně. Boky kaple o 4 osách, při nárožích dveře v obdélném kamenném ostění a nad nimi nad sebou dvě menší půlkruhová okna na podokenní římse, osvětlující dvě podlaží kruchty. Uprostřed bočních stěn dosti vysoko, vedle sebe dvě větší půlkruhová okna na podokenní římse; obdobné okno i v ose východní závěrové strany.