kostel.Navštívení Panny Marie

Areál kostela je situován v jádru obce na vyvýšeném pozemku. Kostel s navazujícím pozemkem hřbitova opisuje ohradní zeď, s vyšším úsekem se zděnou brankou na západní straně areálu. Litinový kříž na kamenném podstavci stojí východně od ohrazeného areálu kostela. Kostel je menší sakrální stavba se stlačeným pravoúhlým závěrem, které dominuje dodatečná věž s vysokou jehlancovou střechou na západní straně. Věž má na západě novogotický portál se štukovým profilem. Podvěží, ze které vede středověký hrotitý portál do lodi, je sklenuto křížovou klenbou, loď i presbytář jsou plochostropé. Za pozornost stojí hrotitý vítězný oblouk a dřevěná kruchta. Na východní straně presbytáře se zachovalo původní okénko. Sedlové střechy lodi a presbytáře odděluje středověký střešní štít, střecha presbytáře na východě končí strmou valbou. Předmětem ochrany je areál kostela Navštívení P. Marie - kostel, ohradní zeď, litinový kříž na kamenném podstavci a příslušné pozemky.