kostel Nanebevzetí Panny Marie

Kostel Nanebevzetí Panny Marie se nachází v centru obce. Orientovaný kostel se štíhlou věží je obklopen hřbitovem pravidelného obdélného půdorysu, vymezeném ohradní zdí s dvěma branami, situovanými v jižní a jihovýchodní části areálu. V gotické stavbě kostela je zakomponována románská věž v severozápadním nároží a severní strana lodi staršího kostela. Kostel má asymetrický půdorys - širokou obdélnou loď, jejíž západní obvodová zeď sleduje západní líc věže. Na východě navazuje rozlehlý polygonální presbytář s opěrnými pilíři a k jižní straně presbytáře k opěrákům přiléhá nevelká sakristie. Všechny fasády s odhaleným kamenným zdivem jsou výsledkem puristické úpravy z počátku 20. století. Na severní straně lodi pod korunou zdiva je zachované románské okénko, na jižní straně tři středověká okénka naznačující dělení interiéru do dvou podlaží. Presbytář je osvětlený hrotitými okny s novogotickými ostěními. Je klenutý pouze jedním polem křížové žebrové klenby, od lodi jej odděluje hrotitý vítězný oblouk. Loď je plochostropá, v západní části s rozlehlou kruchtou. Střechy lodi a presbytáře jsou zvalbené, věž má vysokou cibulovou báň s lucernou. Předmětem ochrany je kostel, ohradní zeď s branami a příslušné pozemky.