měšťanský dům

Dům stojí v severním průčelí Žižkova náměstí, takřka při jeho západním konci. Objekt je doukřídlový, zadní dvorní křídlo přiléhá na severovýchodní straně. Hlavní přízemní objekt, zdivo patrně smíšené, vnější omítky žlutě a bíle (plastické prvky) natřeny. Dům má obdélnou, vzhledem k náměstí hloubkově orientovanou dispozici, členěnou jako přibližně symetrický dvoutrakt. Interiér adaptován. Hlavní, jižní průčelí má dveřní i okenní otvory novodobě upraveny, z původního pojetí fasády se dochovalo jen členění a obrys štítu. Střecha mansardová, krytá eternitovými šablonami, na severu polovalbová. Dvorní křídlo je patrové, se sedlovou střechou. Předmětem ochrany je: dům čp. 132, včetně dvorního křídla, a příslušný pozemek.