městský dům

Jednopatrový zděný omítaný nárožní dům s dvěma okenními osami v hlavním průčelí a čtyřmi v bočních, s polovalbovou střechou, krytou eternitovými šablonami. Objekt je situován ve svahu, takže ze vstupní jižní strany se jeví jako přízemní. Okna dvojkřídlá, špaletová, osazená v líci fasády, v hlavním průčelí čtyřtabulková, v obou uličních průčelích v první ose také čtyřtabulková, dále pak mírně užší šestitabulková. Na jižní vstupní straně zápraží, kryté přesahem střechy; odsud v druhé ose po několika rustikálních kamenných schodech hlavní vstup do objektu, vlevo od něj okno, vpravo ještě v šíři zápraží navazuje dřevěný bedněný přístavek. Za ním stodolová vrata s brankou skrývající novodobý vstup do podkroví. Vstup do obchůdku s dvojkřídlými krámskými dveřmi kryjícími jednokřídlé kazetové dveře v severním průčelí v 1. ose zprava. Hlavní vstupní dveře z jižní strany provizorně kazetové. Historické hlavní vstupní dveře svlakové kostrukce s vyrytými iluzivními kazetami, zachycené na archivní fotografii, nesly letopočet 1701. Archivními prameny je doložena také šindelová střešní krytina. Exteriér objektu byl modernizován v roce 1962, kdy došlo zejména k úpravě okenních špalet, výměně oken a dveří či razantní opravě omítek. V letech 2018-22 byl na základě historické fotodokumentace restituován vzhled objektu z konce 19. století. Zdivo je smíšené s převahou kamene, v nárožích druhotně využito jako armatur gotických a renesančních ostění.