venkovský dům

Přízemní samostatně stojící zděné omítané stavení, na obdélném půdorysu, podélnou osou orientované ve směru V-Z. Střecha sedlová, se štítovou orientací do ulice, pokrytá keramickou pálenou drážkovou krytinou. Hlavní štítové východní průčelí orientované do ulice, o třech okenních osách a s bohatou štukovou výzdobou. Okna obdélná novodobá dvoukřídlá nečleněná do tabulek, za lícem zdiva a s podokenními římsami. Nad střední osou štukový erb a v něm zobrazeno selské nářadí. V horní části erbu císařskokrálovská koruna. Z erbu vyrůstají lipové větévky a na koncích zavíjená zvlněná stuha. Na nárožích pod krátkým úsekem profilované římsy secesizující ženská maska s ornamentální úpravou vlasů, vespodu tři svislé lišty, prostřední nejdelší. Ve štítu dvě obdélná novodobá dvoukřídlá okna nečleněná do tabulek, za lícem zdiva. Nad okny po jednom plastickém štukovém medailonku. Mezi medailony majuskulní monogram MJK. Nad monogramem drobná nika pro sošku. V podélném jižním průčelí, ve východním nároží zachován maskaron a nad oknem štukový medailonek.